Tien Films Die Iedere Entrepreneur Moet Zien

Tien Films Die Iedere Entrepreneur Moet Zien

Niemand heeft ooit gezegd dat het makkelijk is om een entrepreneur te zijn. Het lijkt wel of er dagelijks tientallen obstakels in de weg staan. Nee-zeggers en budgettaire moeilijkheden kunnen genoeg zijn om de gemiddelde persoon de handdoek in de ring te laten gooien.

Maar jij bent geen gemiddeld persoon; jij bent entrepreneur! Zelfs als het te zwaar lijkt te worden, marcheer jij gewoon door!

Toch kan het ook jou overkomen dat het allemaal even te veel wordt en dan ga je zoeken naar wat broodnodige motivatie. En wat is er nu leuker dan inspiratie halen uit een film?

Of het nu een hartverwarmend avontuur, een komedie of een tot nadenken stemmende documentaire is, een film kan de vermoeide ondernemer inspireren en motiveren.

Hier de tien films die iedere entrepreneur moet kijken:

1 The Social Network
socialHet was geen verrassing dat The Social Network een blockbuster werd toen de film werd uitgebracht in 2010. Immers, iedereen wilde zien hoe Mark Zuckerberg – een Harvard student – het voor elkaar kreeg om het meest populaire sociale-media-netwerk ter wereld te maken.

Waarom kijken? Vergeet even dat de film gedramatiseerd is. De film geeft de kijker een beter begrip van hoe je een startup kunt laten slagen door het tentoonstellen van eigenschappen als flexibiliteit en veerkrachtigheid.

 

2 Glengarry Glen Ross
glengarryDeze film verkent de moordende vastgoedwereld van Chicago. Glengarry Glen Ross neemt een kijkje op de leugens en verraad die mensen doorstaan ​​alleen maar om te slagen in het bedrijfsleven.

Waarom kijken? Helaas kan het bedrijfsleven keihard zijn, iets wat je leert, zelfs als een verkoper. Deze film uit 1992 illustreert hoe wreed het kan zijn.

 

 

3 Pirates of Silicon Valley
piratesDeze film uit 1999 verteld het verhaal van de eerste dagen van de grootste technologie-hub en de uiteindelijke opkomst van zowel Bill Gates en Steve Jobs. De documentaire-achtige film biedt een interessante kijk op het leven van de oprichters van Microsoft en Apple.

Waarom kijken? Ondernemers halen nog altijd inspiratie uit deze twee iconische ‘piraten’. Dat biedt deze film zeker.

 

 

4 Citizen Kane

kaneZelfs als je geen ondernemer bent, moet je Orson Welles’ meesterwerk uit 1941 zien. De film draait om het leven van een fictieve Charles Foster Kane, een kranttycoon losjes gebaseerd op William Randolph Hearst en zijn zoektocht naar geluk en macht. Op het einde begrijpt Kane wat echt belangrijk is in het leven.

Waarom kijken? Terwijl de lancering van een succesvol bedrijf een doel is van elke ondernemer, het is niet het enige doel in het leven.

 

5 The Pursuit of Happyness

pursuitGebaseerd op het waargebeurde verhaal van Chris Gardner. In deze film uit 2006 is Will Smith de hoofdrolspeler in een van de meest hartverwarmende en motiverende films voor ondernemers. Als je niet bewogen wordt door het kijken naar de strijd van Chris en zijn zoon om een ​​droom te volgen, dan zou dat uniek zijn.

Waarom kijken? Ook al werd hij dakloos en vocht hij voor zijn zoon, Chris gaf nooit zijn droom op. Die passie en opoffering is iets wat iedere ondernemer moet bereid zijn om te omarmen.

 

6 Moneyball
moneyball-movie
Je hoeft geen honkbalfan te zijn om van Brad Pitt’s vertolking van Billy Beane, de general manager van de Oakland A’s te genieten. Omdat het team niet de financiën heeft om te besteden aan spelers, moet Beane een unieke manier om te concurreren vinden.

Waarom kijken? Beane moest innovatief zijn. En dat is een van de meest bekende kenmerken van entrepreneurs: het uitzoeken hoe iets beter te maken. Ook Beane heeft nooit geluisterd naar de nee-zeggers en week nooit af van zijn visie.

 

7 Rocky
rockyDit is een andere soort film die iedereen minstens een keer moet kijken. Sylvester Stallone schreef en speelde in dit ultieme underdog-verhaal van Rocky Balboa die de strijd aangaat met zwaargewichtkampioen Apollo Creed.

Waarom kijken? Zelfs wanneer de wereld vertelt je dat je nooit een kans hebben om te slagen, blijven vechten. Die competitieve geest brengt je een heel eind.

 

 

8 Wall Street
wall-street-posterUit 1987, regisseur Oliver Stone maakte Gordon Gekko (Michael Douglas) een van de meest beruchte personages in de filmgeschiedenis met zijn motto “hebzucht is goed”. De film gaat over de illegale en onethische beslissingen van Bud Fox (Charlie Sheen) om net zo rijk als Gekko te worden.

Waarom kijken? Doe niet alles omwille van het geld. Vergeet niet, het ondernemerschap is niet alleen om rijk en beroemd te worden.

 

9 Jerry Maguire
jerry maguireDe hoofdpersoon, Jerry Maguire (Tom Cruise), had het allemaal: een grote carrière, veel vrienden en een mooie verloofde. Op een dag echter, heeft hij een openbaring: Sportagenten moeten niet alleen kijken naar het geld, maar ook naar het verzorgen van hun cliënten. Jerry verliest alles en wil alles wat hij verloren herwinnen.

Waarom kijken? Als je je droom nastreeft, zal al het andere, zowel professioneel als persoonlijk op hun plaats vallen. Jerry Maguire leert uiteindelijk deze waardevolle les.

 

10 Office Space
Office_space_posterDeze komedie uit 1999 van Mike Judge richt zich op Peter Gibbons (Ron Livingston), die uiteindelijk ontdekt hoeveel hij het haat dat hij in een hokje zit en de orders van zijn griezelige baas Bill Lumbergh (Gary Cole) verwerkt.

Waarom kijken? Iedere ondernemer heeft een hekel aan werken voor iemand anders en zal zelfs soms tot het uiterste gaan om ontslagen te worden.

 

 

Dit waren de tien films die iedere entrepreneur moet zien

Natuurlijk zijn er meer interessante, inspirerende films te noemen. Ik houd het er hier even op tien. Heb jij nog een goeie suggestie? Laat het me weten!

 

4 gedachten over “Tien Films Die Iedere Entrepreneur Moet Zien

  1. Pingback: National Achievers Congress 2014 | PatrickBijkerk.nl

  2. Pingback: Minimalisme: Een Rijker Leven Met Minder Spullen | PatrickBijkerk.nl

  3. Pingback: PatrickBijkerk.nl

  4. Pingback: Oude En Nieuwe Schoenen | PatrickBijkerk.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s