Minimalisme: Een Rijker Leven Met Minder Spullen

Minimalisme: Een Rijker Leven Met Minder Spullen

Al enige tijd volg ik meerdere YouTube-kanalen van TED, vanwege de leerzame en vaak komische sprekers. Zo zag ik vandaag onderstaande registratie van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, beter bekend als The Minimalists bij de twee miljoen volgers van hun website (die ik uiteraard maar gelijk even ‘gebookmarkt’ heb).

Minimalisme volgens ‘The Minimalists’

Onderstaande is vrij vertaald overgenomen van hun website:

Op het eerste gezicht zou men denken dat het minimalisme gewoon draait om het zich te ontdoen van materiële bezittingen. Elimineren. Afwerpen. Losmaken. Loslaten.

Maar dat is een vergissing.

Het klopt dat het verwijderen van de overmaat een belangrijk onderdeel van het recept is. Maar het is slechts een ingrediënt. Als we ons alleen richten op de spullen, dan missen het grotere plaatje.

Minimalisten richten zich niet op het hebben van minder, minder, minder. In plaats daarvan richten zij zich op het maken van ruimte voor meer: meer tijd, meer passie, meer ervaring, meer groei en meer bijdragen en meer tevredenheid. Meer vrijheid. Het toeval wil dat het opruimen van de rommel in het leven helpt die ruimte te creëren.

Minimalisme is hetgeen dat ruimte maakt voor belangrijke dingen. En dat zijn eigenlijk helemaal geen dingen.

Joshua Fields Millburn - Everything I Own: My 288 Things

Joshua Fields Millburn – Everything I Own: My 288 Things

Ik moest trouwens gelijk denken aan de volgende quotes “We buy things we don’t need with money we don’t have to impress people we don’t like” en “The things you own end up owning you”. Beiden komen uit de film (en boek) Fight Club en die voeg ik graag toe aan deze lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s